Coaching

Kaj je coaching?

Coaching je odnos med coachem in stranko, ki stranki pomaga dosegati želene rezultate tako v njihovem življenju kot v karieri. Skozi proces coachinga stranka poglablja svoja spoznanja, napreduje v svojem delovanju in dviguje kvaliteto svojega življenja.

Rezultat coachinga so jasnejši cilji in višja angažiranost pri delu, boljše odločitve in efektivnejša uporaba svojih močnih lastnosti pri doseganju svojih ciljev.

Pri coachingu pokrivamo naslednja področja:

  • Veščine - performance
  • Blagostanje - wellbeing
  • Spoprijemanje - coping
  • Odnos - attitude
  • Samoregulacija

Ker je coaching v svoji osnovi dlje časa trajajoč proces, se coaching navadno izvaja v rednih srečanjih, ki potekajo 1x tedensko, navadno v obdobju 3 mesecev.

Vsebina je odvisna od želja in potreb stranke, lahko gre za life coaching, poslovni coaching, timski coaching, tu pa vam predstavljam coaching, namenjen dvem ciljnim skupinam.

Coaching za glasbenike                                                          Coaching za glasbene pedagoge

teacher

Mnenja zadovoljnih strank o coachingu

"Coaching z Alešom je bila res odlična iskušnja. Aleš te pripelje do tega, da ozavestiš kaj  je tisto kar pri tebi sproži pretirano tremo in ti pomaga kako to takoj rešiti. S tabo oblikuje trdne cilje in ti pomaga na poti do njih. Iskreno bi to priporočal vsem glasbenikom ki hočejo izboljšati kvaliteto vaje, odrsko energijo, predvsem pa tistim, ki se soočajo z anksioznostjo na odru." - Ernest Miklič, pianist in komponist.

"Coaching z Alešem je zelo prijeten. Super je, da imaš ob sebi nekoga, ki te usmerja z vprašanji pri razmišljanju, od kje tvoja trema izvira in podobno. Skupaj sva ustvarila prijetne občutke in misli, s katerimi je lažje premagovati negotovosti in stiske, ki se mi pojavljajo pred nastopi. Aleš se zavzame za posameznika in videti je, da ti želi pomagati in prav tako spremljati tvoj napredek. Priporočam!" - Klara Gruden, violinistka.

"Predvsem bi izpostavila, da izredno pomaga velik nabor različnih tehnik, s katerimi razpolagate. Posledično se tako vedno najde vsaj nekaj izmed njih, ki bodo imele velik učinek. Marsikatera od njih zahteva, da stopimo iz cone svojega udobja, zame osebno npr. da igram z zaprtimi očmi in zaupam telesu, saj je bil moj največji zaviralec želja po popolni kontroli nad situacijo. Toda večkrat ko to delamo, bolj se na to navajamo, zato so te izkušnje vedno manj neprijetne in se prav preko teh največ naučimo. Zelo mi je mi je pomagalo, da delo ni potekalo le v okviru pogovora, temveč tudi za klavirjem, predvsem so mi pomagali razni nasveti, kako vaditi. V mojem primeru torej, kako prisluhniti svoji želji po kontroli in ji dati možnost, da prispeva k boljši pripravi na koncert, ne pa da jo poskušam odpraviti na vsak način, kar je skozi leta doseglo ravno obraten učinek in privedlo do samoobtoževanja in prepričanja o lastni nesposobnosti.

Torej, nasplošno se mi zdi, da sem preko srečanj dobila neko drugo perspektivo, drug vpogled na situacijo, ki mi je dala novo motivacijo za vedenje, ker sem sprevidela, da le ni vse tako brezupno, kot sem sama sebe prepričevala. Poleg tega pa se mi zdi, da se vpliv opazi ne le pri klavirju, temveč tudi na drugih področjih, npr. v šoli, kjer ne doživljam več pred vsakim testom paničnih napadov, in se ne označujem po manjši napaki kot najbolj nesposoben človek na svetu, ki ni dorasel nalogi. Torej, če povzamem, je zdaj življenje precej lažje kot je bilo prej. Namesto na preteklost pa se zdaj bolj osredotočam na prihodnost in nove možnosti!" - Ema Markič, klavir

zadovoljni uporabniki

Cenik

Coaching

Posamezna seansa coachinga (60 min): 70€

Coaching paket (11 seans:  uvodna seansa + 10 coaching seans)

Uvodna seansa (90 min): 90 €

1 seansa coachinga v coaching paketu (60min): 60€

Če se stranka po uvodni seansi odloči za celoten coaching paket, potem je uvodna seansa brezplačna.

Če se po uvodni seansi stranka ne odloči za coaching paket, plača le uvodno seanso.

10 coaching seans (10x 60 min): 600€

Akcija

V kolikor se iz iste glasbene šole za coaching odloči tri ali več strank, je cena coaching paketa 500€ na posamezno stranko.