Dogodki

Psihična priprava na nastop - Prednosti vizualizacije in sidranja

Kdaj: Sobota, 2.3.2024 od16h do 19h

Kje: Japan Piano Center, Cesta Ljubljanske brigade 25, 1000 Ljubljana

Prijave: alespogacnik@gmail.com

Cena: 50€+DDV

KAKO SE PSIHIČNO PRIPRAVITI ZA VAJO IN NASTOP?

Vam vaje in nastopi ne uspejo kot bi želeli?

Mnogo glasbenikov verjame, da na svoje počutje v času vaje in nastopa nima toliko vpliva, kolikor bi si želeli. V kolikor se zgodi, da so med vajo in v času nastopa slabše razpoloženi, pogosto plačajo ceno s slabšo kakovostjo vaje ali nastopa. A tu se težave šele začnejo, če takšne izkušnje vplivajo na našo samozavest, da se z negotovostjo in neobvladljivo tremo oziramo proti prihodnjim nastopom.

S podobno težavo se že dolgo srečujejo tudi profesionalni športniki, ki pa so našli način, kako jo razrešiti. Vrhunski športniki so odkrili, kako jim lahko pri psihičnih in mentalnih pripravah pomagata vizualizacija in sidranje, ter so ju sprejeli kot osnovni del njihovih priprav tako na treningih kot na tekmovanjih. Seveda si želijo biti v vrhunski psihični formi za kar najboljšo izvedbo svojega tekmovalnega nastopa. Glasbeniki pa smo si v tem s športniki zelo podobni - psihično se moramo pripraviti na kar najboljšo vajo in nastop.

Verjamete, da lahko tako kot športniki s pomočjo tehnik vizualizacije in sidranja prevzamete popoln nadzor nad svojim počutjem ter izvedete tako učinkovito vajo kot odličen nastop?

Koristi vizualizacije:

- z vizualizacijo boste zaradi boljše osredotočenosti hitreje napredovali v veščinah in usvajanju glasbenega materiala, kar vam bo vzelo manj časa

- bolj boste zaupali vase in dvignili boste samozavest

- lažje boste obvladovali tremo in stres

- zaradi kvalitetnejšega dela in hitrejšega napredka boste dvignili svojo motivacijo tako za vajo kot nastopanje

Namen sidranja:

- takoj boste zmogli priklicati želeno psihično stanje, ki ga potrebujete na vaji ali nastopu

- ni vam potrebno vsakič pred vajo in nastopom opravljati celotne psihične priprave.

 

Na delavnici bomo:

- se naučili uporabljati vizualizacijo kot orodje doseganja želenega duševnega stanja

- vizualizirali naše idealno stanje za vajo in nastop

- spoznali tehniko sproščanja, ki nam bo omogočala čim učinkovitejše sidranje

- spoznali tehniko sidranja in priklica idealnega stanja za nastop

Delavnica bo potekala v soboto, 2.3. 2024 od 16.00 - 19.00 v prostorih Japan Piano Centra (Cesta Ljubljanske brigade 25, 1000 Ljubljana).

Aleš - suknjič zvonec

IZVAJALEC DELAVNICE

Delavnico bom vodil asist. Aleš Pogačnik,  univ. dipl. psiholog in NLP coach. S psihično  pripravo glasbenikov se ukvarjam že skoraj  10 let, veščine psihične priprave na nastopanje  pa že vrsto let poučujem tudi študente Akademije  za glasbo v Ljubljani.

 

Da bo na delavnici vsak udeleženec doživel kar najboljšo izkušnjo, bomo sprejeli le manjše število udeležencev!

PRIJAVE

Prijavite se lahko na:

email: alespogacnik@gmail.com

Prispevek za udeležbo: 50€ + DDV

Izkušnje udeležencev delavnic

»Aleševa delavnica o psihološki pripravi na nastop mi je bila zelo všeč. Zasnovana je bila zelo praktično in interaktivno, vanjo smo bili aktivno vključeni prav vsi udeleženci, zato se nam je pridobljeno znanje še toliko bolj vtisnilo v spomin. Tudi vzdušje na delavnici je bilo izredno sproščeno in sprejemajoče, po končanem srečanju pa sem se počutila tako umirjeno in sproščeno, kot že dolgo ne. Nad delavnico sem bila zelo navdušena in že komaj čakam naslednjo!«

Neža Bernik

 

»Delavnica pod mentorstvom Aleša Pogačnika je bila izredno zanimiva, prijetna, sproščujoča in z veliko humorja. Še vedno prakticiram vaje, ki nam jih predstavil Aleš in mi zelo pomagajo. Z veseljem bi se še kdaj udeležila delavnice pod njegovim vodstvom.«

Nina Kodrič

 

»Aleš povsem vsakdanje vsebine predstavi drugače, inovativno. Abstraktnih pojmov se loti na konkreten način, pojasni jih razumljivo, zbrano in simpatično. Iz njegove razlage je razvidno, da glasbo ne živi le teoretično, a tudi praktično, saj v pojasnila vpleta svoje dejanske izkušnje. Njegovo vodenje je toplo in vključujoče. K celotni izvedbi pa prispeva tudi njegovo znanje s področja psihologije in svetovanja. Prijetna izkušnja, hvala. :)«

Urška Bančič

 

Delavnica mi je bila všeč, na njej sem spoznala več odličnih tehnik; najbolj so se mi vtisnile v spomin vaje za boljšo koncentracijo in za premagovanje treme, katerih vpliv mi bo zagotovo koristil pri boljšem fokusu na odru. Menim, da je psihološka priprava na nastop obvezna, če se želiš na odru dobro počutiti. :))

Klara Kramar