Glasbeni nastop – kako uživati v njem?

Glasba je nepogrešljiv del življenja velike večine ljudi. Glasba je postala nekaj tako samoumevnega, kot je hrana, zrak, voda. Glasba nas spremlja povsod, doma, v avtu, na TV-ju, pri športnih aktivnostih in še kje. Ne znamo si več predstavljati življenja brez glasbe, saj uravnava ali vsaj spremlja naše razpoloženje in počutje. Z njo je naše doživljanje sveta bogatejše in bolj živo. Si lahko mislite, kako pomembno vlogo igra glasba v življenju velike večine ljudi? Kako močno vpliva na kvaliteto življenja?

Vsak zrel glasbenik zaradi vpliva, ki jo predstavlja glasba v življenju mnogih ljudi, čuti veliko odgovornost in spoštovanje do glasbe, ki jo izvaja, kot tudi do svojih poslušalcev. Ko občutek spoštovanja preseže občutek samozavesti, se v doživljanje glasbenika pogosto vmeša strah. Strah, da glasba, ki jo igra, ni dovolj dobra. Strah, da publika ne bo zadovoljna. Strah, da bo pozabil, kako se igra skladbo. Strah, da se bo osramotil. Strah, da bodo poslušalci opazili, kako ga je strah. Strah pred tem, strah pred onim…

Da strah ne bo več prevladal in da bo samozavest vedno močnejša od strahu, smo za vas, glasbenike, tu na voljo strokovnjaki, ki vas bomo psihično in mentalno pripravili na uspešno in odlično nastopanje. Da bo glasba spet užitek, veselje, da vas bo glasba, ki jo izvajate, ponovno povezala s publiko. Strah bo le še oddaljen spomin, vaša glasba pa bo spet postala vaša strast!

violina – vroča strast glasbenice

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave A Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja